Badkamer prijzen en offertes vergelijken

badkamerDe badkamer is er allang niet alleen meer om ons te wassen. Tegenwoordig kunnen we helemaal tot rust komen in de badkamer in bijvoorbeeld het bad, maar natuurlijk ook onder de douche. Het is om die reden dan ook van belang om ervoor te zorgen dat u goed weet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van uw badkamer. Op die manier kunt u zelfs een kleine ruimte op een slimme manier inrichten en kunt u optimaal profiteren van uw nieuwe badkamer. Badkamer kosten? Vraag op meerofferters meerdere prijzen aan bij badkamer bedrijven.

Wanneer u gaat verbouwen is de kans groot dat het gaat om een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Voor deze laatste klus is het natuurlijk van groot belang dat u een goede aannemer vindt, aangezien u dagelijks gebruik zult maken van de badkamer. Voor veel mensen is de badkamer daarbij zelfs zo belangrijk geworden dat de slaapkamer hier ondergeschikt aan is geraakt.

De inrichting van de badkamer is natuurlijk afhankelijk van uw eigen stijl, maar het is hierbij van belang om het natuurlijk niet al te gek te maken. Dit is vooral van belang voor mensen die hun woning willen gaan verkopen, aangezien nieuwe kopers daarbij al snel kijken naar de inrichting van de badkamer.

Een badkamer zelf ontwerpen

Bij het ontwerpen van de badkamer is het verstandig om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Aan de hand van wat handige online tekenprogramma’s is het op zich namelijk niet zo moeilijk om zelf het ontwerp te maken, maar het is hierbij bijvoorbeeld wel van belang dat u voldoende ruimte reserveert om ook daadwerkelijk gebruik te maken van de voorzieningen. Zo kunnen een bad en een douche in een badkamer wel veel mogelijkheden bieden, maar zal een gebrek aan ruimte er voor kunnen zorgen dat u van de beiden maar moeilijk gebruik kan maken.

Zelf doen of uitbesteden?

Wanneer u de badkamer op een voordelige manier wilt ontwerpen en maken is het verstandig om dit zelf te doen. U kunt op die manier namelijk gemakkelijk duizenden euro’s besparen. Het is aan de andere kant natuurlijk wel van belang dat u hier ook daadwerkelijk toe in staat bent. U zult namelijk niet de eerste zijn die z’n eigen badkamer voorziet van scheve tegels en daar vervolgens jaren van zal balen.

Wat kost een badkamer?

Wanneer u een nieuwe badkamer wenst kunt u er voor kiezen om de huidige badkamer op te knappen, of die er volledig uit te laten breken. In het eerste geval zult u voornamelijk te maken krijgen met de kosten van de nieuwe onderdelen die er worden geplaatst. Wanneer u de huidige badkamer eerst wilt laten verwijderen zijn het echter vooral de uren die geld zullen gaan kosten. Een nieuwe badkamer zal op die manier al snel meer dan tienduizend euro kosten, terwijl het opknappen hiervan over het algemeen mogelijk is voor een paar duizend euro. Het is daarom dan ook van belang dat u van tevoren goed weet wat u eigenlijk wenst van uw nieuwe badkamer.

Badkamer opknappen

Wanneer u de badkamer op wilt knappen heeft u de mogelijkheid om dit zelf te doen, of dit uit te besteden. Wanneer u het zelf doet kunt u over het algemeen al klaar zijn voor ongeveer €1.000. Zodra u een vakman in gaat huren om dit voor u te doen zullen de kosten natuurlijk een stuk verder op kunnen lopen. De kosten hebben in dat geval te maken met de nieuwe onderdelen die u aan de badkamer wilt toevoegen en de uren die de vakman hieraan kwijt zal zijn. Afhankelijk van de professionaliteit van de vakman zullen de kosten een paar duizend tot €4.000 bedragen.

Badkamer opnieuw inrichten

Het opnieuw inrichten van een badkamer vraagt om meer werk, alleen al door het feit dat de oude badkamer gesloopt dient te worden. Verder zullen er bijvoorbeeld nieuwe leidingen gelegd moeten worden en nieuwe meubels worden aangeschaft. Dit alleen kan al voor een paar duizend euro aan kosten met zich meebrengen, waardoor de totale kosten al snel meer dan €10.000 zullen bedragen.