Aannemer prijzen en offertes vergelijken

Een goede aannemer kan u helpen met een groot aantal verschillende klussen. Zo kunt u bij hem of haar terecht wanneer u een badkamer wilt laten betegelen, of wanneer u kwalitatief timmerwerk wenst. Deze vakman beschikt over de beste materialen en voldoende ervaring en kennis om iedere klus op een goede manier af te ronden. Op zoek naar aannemer kosten? Vergelijk de kosten van een aannemer op meeroffertes.nl

aannemerDe aannemer is een zelfstandig ondernemer die het ontwerp van de architect uit dient te nemen. In principe is de aannemer de persoon die het werk ‘aanneemt’ van bijvoorbeeld de architect, of via een aanbesteding. Hij gaat het werk vervolgens realiseren en op die manier in de praktijk brengen.

Bouwbedrijven

Er bestaan in Nederland verschillende soorten aannemers, waarbij het mogelijk is dat ze vaklieden inhuren, of hun eigen personeel in dienst hebben. De kleinere aannemers maken bijvoorbeeld vaak gebruik van professionele metselaars, timmermannen en stukadoors, die ze bijvoorbeeld kennen uit het verleden. In Nederland zijn er ruim 20.000 bouwbedrijven, waarvan meer dan de helft een klein bedrijf is met niet meer dan 6 medewerkers. Aannemers kunnen hun personeel over het algemeen indelen in twee verschillende groepen bij een houtskeletbouw aannemer. Zo is er de groep ‘binnen’ en de groep ‘buiten’. Bij de eerste groep gaat het uiteraard om de mensen op kantoor, al is deze groep vaak klein bij de kleinere aannemers. Het meeste wordt in dat geval dan ook gewoon op de bouwplaats zelf bedacht en door houtbouwland uitgevoerd.

Afdelingen

Er bestaan een aantal verschillende afdelingen binnen een bouwbedrijf. Zo is er bijvoorbeeld een afdeling verantwoordelijk voor de projectontwikkeling, maar is er een heel andere groep bezig met het werven van nieuwe projecten, de zogeheten acquisitie. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld de voorbereiders die ervoor zorgen dat er op de bouwplaats gewerkt kan worden. Zij maken ook de tekeningen voordat men met de bouw kan gaan beginnen en de planningen om een deadline op te kunnen stellen. Vervolgens zijn er natuurlijk nog de afdelingen zoals de administratie, die van het materieel en die van de nazorg. Deze afdelingen hebben allen zo hun eigen taken en zorgen er op die manier voor dat het totale bouwproces op een goede manier door de aannemer wordt geregeld. Uiteraard zijn er binnen de kleinere bedrijven slechts enkelen verantwoordelijk voor een aantal verschillende taken. Opdracht verstrekking aannemer Wanneer de opdracht verstrekt wordt aan een bepaalde aannemer wordt er hierbij gewerkt op basis van de Uniforme Administratieve Voorwaarden (UAV 1989). Hierin is onder andere geregeld dat de aannemer aansprakelijk is voor schade die ontstaat door het onvoorzichtig werken van zijn personeel of leveranciers. Pas wanneer het werk wordt opgeleverd vervalt deze aansprakelijkheid en is de aannemer hier dus vanaf. Bij het verstrekken van de opdracht worden er tevens tekeningen van de architect aangeleverd, zodat er duidelijk is wat er gemaakt moet gaan worden.

Onderaannemer

Wanneer een aannemer niet in staat is om al het werk zelf uit te voeren maakt hij meestal gebruik van een onderaannemer. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld een stukadoor, een schilder of een tegelzetter.

Nevenaannemer

Wanneer er ook op het gebied van de elektrotechniek of de werktuigbouwkunde zaken geregeld dienen te worden kan er worden gekozen voor nevenaannemers. De hoofdaannemer dient het onderlinge contact in goede banen te leiden.