Advocaat prijzen en offertes vergelijken

Een advocaat kan u uitstekend van dienst zijn in een juridische procedure. Zonder dat u hierop rekent kunt u te maken krijgen met een probleem met betrekking tot een ontslagprocedure, een huurconflict of wellicht een echtscheiding. In deze gevallen is het vaak mogelijk om met de hulp van vrienden of familie een heel eind te komen, maar ontkomt u uiteindelijk niet altijd aan deskundig advies. Een advocaat weet in dat geval exact wat uw rechten zijn, om tot een geschikte oplossing te komen.

advocaatEen advocaat is uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden op het juridische vlak. Dit betekent bijvoorbeeld dat de advocaat onafhankelijk naar de mogelijkheden kan kijken wanneer zich een conflict voordoet. Uiteraard zal hij hierbij proberen om de belangen van zijn cliënt zo goed mogelijk te verdedigen. Er bestaan daarbij verschillende soorten advocaten, aangezien u niet altijd zomaar te maken krijgt met een strafzaak, maar dit bijvoorbeeld ook heel goed een civiele zaak kan zijn. De verschillende soorten advocaten zijn bijvoorbeeld een arbeidsrecht advocaat, echtscheidings advocaat, letselschade advocaat, pro-deo advocaat, vreemdelingenrecht advocaat. Daarnaast zijn er natuurlijk nog talloze andere advocaten. Ook zijn er juristen om gratis een vaststellingsovereenkomst te laten controleren.

Advocaat in strafrecht

Wanneer we spreken over een raadsman of een raadsvrouw hebben we het over een advocaat op het gebied van strafrecht. Hierbij zorgt de advocaat ervoor dat hij of zij de cliënt verdedigt tegenover de rechter. Dit begrip mag overigens niet verward worden met een raadsheer, aangezien het daarbij gaat om een rechter bij de hoge raad.

Procedure

Wanneer iemand wordt verdacht van een strafbaar feit is het mogelijk dat de rechter beslist dat deze persoon zich voor een rechter moet komen verantwoorden. In dat geval heeft men in principe twee keuzes. Wanneer het u betreft kunt u er namelijk voor kiezen om zelf voor een goede verdediging te gaan zorgen, maar u kunt ook een advocaat in gaan huren. Hij of zij zal uitstekend op de hoogte zijn van de verschillende juridische mogelijkheden, waardoor de kans een stuk groter is dat u geen mogelijkheden laat liggen en er zo optimaal mogelijk uit komt. Zodra u naar een advocatenbureau stapt zullen zij de zaak gaan bekijken en op die manier inschatten of het verstandig is om de verdachte te gaan verdedigen. Over het algemeen is dit geen probleem, waardoor de zaak opnieuw bekeken zal worden. De advocaat doet dit de tweede keer om een goede verdediging op poten te gaan zetten en er zo voor te zorgen dat het mogelijk is om de cliënt vrij te pleiten of er in ieder geval voor te zorgen dat de straf lager uit zal vallen.