CV-installateur prijzen en offertes vergelijken

Een CV installateur kan er voor zorgen dat uw centrale verwarming op de juiste manier wordt aangelegd of uw CV ketel op een professionele wijze vervangen wordt. Deze vakman kan alles op het gebied van uw VD vervangen, repareren of onderhouden, zodat u hier jarenlang plezier van zult hebben.

cvWanneer u wilt profiteren van een centrale verwarming is het verstandig om dit door een professional aan te laten leggen. Het is namelijk geen kwestie van het plaatsen van een cv ketel, maar het is een complete installatie.

Met name oude woningen kennen nog geen centrale verarming. Op die manier wordt er niet erg zuinig omgegaan met de energie en zal de energierekening dus relatief hoog zijn. De nieuwbouwhuizen in Nederland hebben echter ongeveer allemaal centrale verwarming, waardoor er een compleet systeem in de huizen dit die het overal warm maakt door middel van de radiatoren.

Hoe werkt een centrale verwarming

Een centrale verwarming werk door middel van een cv installatie die het water in een boiler verwarmd. Vanuit die plaats wordt het warme water door het hele huis gepompt. Op die manier is het mogelijk om het water op een aantal verschillende plaatsen in het huis te ontvangen. Overal waar zich een radiator bevindt zal het warme water er voor zorgen dat er warmte wordt afgegeven aan de omgeving. Uiteraard is het ook mogelijk om ervoor te kiezen om de vloerverwarming aan te sluiten op dit systeem. In dat geval zal de vloerverwarming eigenlijk hetzelfde werk doen als een radiator, waardoor er warmte wordt afgegeven.

Kosten van het aanleggen van een centrale verwarming

Om achter de kosten van het aanleggen van een centrale verwarming te komen kunt u het best een offerte aanvragen bij de installateur. Hij zal u precies kunnen vertellen wat er zoal mogelijk is en wat dit zal gaan kosten. Zo is het van belang welke capaciteit de installatie moet krijgen en het aantal radiatoren dat u wenst. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u de prijzen met elkaar vergelijken en tot een goede keuze komen. Hierbij is het niet interessant om alleen maar naar de laagste prijs te zoeken. Het is namelijk slimmer om ook de kwaliteit goed in de gaten te houden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook eens wat bedrijven in de buurt vragen om een aanbieding te maken. U kunt er hierbij over het algemeen op rekenen dat de kosten ongeveer tussen de €8.000 en €10.000 zullen liggen wanneer u een complete installatie aan wilt laten leggen.

Wat is de toegevoegde waarde van een hoog rendement ketel?

Wanneer u een oude ketel gaat vervangen door een nieuwe, hoog rendement ketel kunt u profiteren van een aantal verschillende voordelen. Het is daarbij overigens niet nodig dat de oude ketel kapot is. Ook wanneer deze nog goed werkt kun u op een korte termijn namelijk geld gaan besparen. Dit komt door het feit dat een nieuwe cv ketel vaak een stuk zuiniger is en de kosten van de energierekening op die manier dus omlaag kan brengen. De nieuwe ketels worden op basis van hun zuinigheid gekenmerkt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de HR-107 ketels, die het meest zuinig zijn. Uiteraard zijn de kosten van deze ketel wel wat hoger, maar kunt u dit over het algemeen in ongeveer vijf jaar terugverdienen. Vanaf dat moment gaat u dus besparen op de totale kosten.

Financiering van het aanleggen van centrale verwarming

Wanneer u de kosten van een centrale verwarming net zomaar zelf kunt betalen kunt u ervoor kiezen om een huurketel te nemen, of voor een manier van financiering te zorgen. Zo kunt u een tweede hypotheek afsluiten, of een lening afsluiten. In het geval van de lening bent u echter vaak relatief duur uit.