Deuren prijzen en offertes vergelijken

Een deur bepaalt voor een groot deel hoe de entree en de rest van de kamer of zelfs de hele woning eruit ziet. U zult bij het uitzoeken van een deur al snel merken dat er enorm veel keuze is, waardoor het van belang is om goed te kijken naar wat u zoek. Heeft u bijvoorbeeld een stompe deur of een opdek deur nodig? Een stompe deur verdwijnt volledig in het deurkozijn, terwijl een opdekdeur aan de andere kan doorloopt over het kozijn. Uiteraard is het daarnaast van belang om te bepalen of de deur links- of rechtsdraaiend dient te zijn. Deuren prijzen? Vraag nu gratis deuren prijzen aan bij deuren bedrijven en bespaar veel geld.

deurenZonder deuren zouden we eigenlijk nergens zijn. Het is allereerst natuurlijk een opening in een deur, maar het is daarnaast ook een onderdeel dat heel duidelijk voor sfeer binnen en buiten de woning kan zorgen. Denk bijvoorbeeld eens aan de mogelijkheid om een deur te verven en op die manier een totaal andere uitstraling te geven. Dit kan van grote invloed zijn op de totale uitstraling van uw woning. Het is echter van belang om op de hoogte te zijn met betrekking tot de mogelijkheden van de deur, zodat u deze optimaal kunt benutten.

Grootte van een deur

Deuren zijn er in allerlei verschillende soorten maten. Uiteraard kunt u er voor kiezen om een deur op maat te laten maken, zodat deze perfect aan zal sluiten bij uw wensen. Het is echter veel voordeliger om te kiezen voor de standaardmaten, aangezien die deuren gemakkelijk voor u kunnen worden gemaakt. Binnen de binnendeuren heeft u daarbij de keuze uit deuren die 201,5 tot 211,5 centimeter hoog zijn; maten die ook gelden voor de buitendeuren. Wat betreft de breedte van de deur zit er wel verschil tussen die voor binnen en die voor buiten. De binnendeur kent een minimale breedte van 53cm, terwijl dit 73cm is voor een buitendeur. Ze kunnen maximaal 93cm breed zijn, met een verschil van steeds 5 centimeter. De dikte van een deur is eigenlijk altijd 4 centimeter.

Deur op maat maken

Het op maat maken van uw deur kunt u in principe zelf. Het is in dit geval natuurlijk wel van belang dat u wat ervaring heeft met klussen in het algemeen. Het hoeft op zich geen moeilijke klus te zijn, maar wanneer u niet goed weet wat u doet kunnen er gemakkelijk problemen ontstaan, waardoor u uiteindelijk met een onbruikbare deur komt te zitten. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang om ervoor te zorgen dat u goed opmeet hoeveel te groot een bepaalde deur is. U kunt dit doen door deze op een latje voor de deurpost te zetten. U kunt de grootte dan afmeten aan de hand van het kozijn. Door op die plek een lijn te trekken en deze vervolgens te benadrukken met een latje wanneer u gaat zagen krijgt u de deur precies op maat. Eventuele kleine verschillen kunt u bovendien wegschaven, al is dat niet altijd even gemakkelijk. Een specialist kan u op dit gebied uitstekend van dienst zijn.

Scharnieren hergebruiken

Wanneer u een nieuwe deur wilt plaatsen kunt u ervoor kiezen om de oude scharnieren opnieuw te gebruiken. Op die manier kunt u gemakkelijk op de kosten besparen. Uiteraard is het wel van belang dat de nieuwe deur ook daadwerkelijk samen kan gaan met de oude scharnieren. Zo dient u ervoor te zorgen dat de gaten de goede grootte hebben en de scharnier op die manier goed zal passen.

Het uithakken van een besparing is niet gemakkelijk. Wanneer u dit zelf wilt doen dient u hierbij heel voorzichtig aan de slag te gaan. Dit is van groot belang, om ervoor te zorgen dat u in ieder geval niet teveel materiaal zult verwijderen. Het is daarom beter om te voorzichtig te werken, dan een fout te maken die vaak maar moeilijk te herstellen is. U kunt de beitel schuin houden om wat dieper te kunnen werken. Desalniettemin is het altijd verstandig om bij de verkoper na te gaan van welk materiaal de deur gemaakt is, om het juiste gereedschap te kunnen selecteren.

Afhangen van de deur

Het afhangen van een deur is op zich geen moeilijke klus. Het is echter wel van belang om goed te weten waar u dient te beginnen, aangezien het vaak niet direct duidelijk is. Een eerste stap is altijd het vastmaken van de scharnieren. U kunt een deel in het kozijn haken en het andere deel aan de deur bevestigen, om ze in elkaar te schuiven. Door dit eerst bij de bovenste te doen kunt u daarna de ander doen en gaat dit gemakkelijker. Daarnaast is het van belang om de deur een paar keer open en dicht te doen en ervoor te zorgen dat er wat kieren beschikbaar zijn voor het eventueel uitzetten van het hout.

Afwerking van de deur

Het afwerken van de deuren is de laatste jaren een stuk gemakkelijker geworden. Zo is het in een aantal gevallen helemaal niet nodig om de deur van een laag verf te voorzien. Door bij de aankoop al direct de juiste kleur te kiezen kunt u zich op die manier een hoop werk besparen. Daarnaast zijn er deuren beschikbaar die verfklaar worden geleverd. Dit betekent dat u deze wel zelf kunt beschilderen, maar dat het niet nodig is om de deur eerst goed te schuren, aangezien dit al voor u is gedaan.