Haard prijzen en offertes vergelijken

open haardEen open haard of een ander type sfeerverwarming zorgt niet alleen voor een hoop warmte in uw woning, maar ook voor een geweldige uitstraling. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke schouw, maar is het ook mogelijk om een meer moderne gaskachel te laten plaatsen. Uiteraard zorgt de vakman er ook bij de installatie van uw houtkachel of elektrische kachel voor dat de afvoer van koolmonoxide in ieder geval uitstekend geregeld is.

Haard

Tegenwoordig is een haard weer helemaal populair en er zijn daarom dan ook weer veel mensen die graag een haard in huis woning wensen. Deze passen tegenwoordig weer prima binnen een modern interieur, zonder dat ze minder sfeer bieden dan vroeger.

De haard gaat met de tijd mee

Er bestaan allerlei verschillende mogelijkheden wanneer u op zoek bent naar een goede haard. Zo hoeft u allang niet meer te kiezen voor de houthaard die we natuurlijk allemaal kennen van het vele vuil dat hiermee gemoeid gaat en het onderhoud dat u eraan zult hebben. U kunt tegenwoordig voor veel meer verschillende materialen kiezen, waardoor een haard ook heel goed bij een modern interieur kan passen.

Soorten haarden

Er bestaan dus allerlei verschillende soorten haarden. Zo kunt u tegenwoordig bijvoorbeeld kiezen voor een haard waarbij helemaal geen schoorsteen meer nodig is. U kunt u voor kiezen om een haard op gas of elektriciteit aan te schaffen, maar ook voor een houthaard is de schoorsteen niet altijd meer nodig. U kunt er namelijk ook voor kiezen om de rook door middel van een rooster naar buiten te laten gaan. Zo kan in principe iedereen een haard plaatsen tegen de buitenmuur en daarbij zelf kiezen voor de gewenste techniek.

De gelhaard is de trend

De gelhaard is een zeer populair alternatief voor de traditionele houthaard. Bij deze haard heeft u geen afvoerkanaal nodig, waardoor u deze ook prima in een flat of appartement kunt plaatsen. Bovendien is het mogelijk om de traditionele houthaard te voorzien van gel en op die manier urenlang van het vuur te genieten. Uiteraard wordt er hierbij desgewenst geen gebruik gemaakt van geur- of kleurstoffen, waardoor u hier optimaal van kunt genieten.

Haal de sfeer in huis

De sfeer die uitgaat van een haard is natuurlijk romantisch en warm. Het is daarom vooral in de winter heerlijk om bij de haard te kunnen gaan zitten. Door de verlichting uit te doen en een glaasje wijn in te schenken zal iedere vrouw de avond van haar dromen hebben. Daarnaast is het na een lange dag in de kou natuurlijk heerlijk om plaats te nemen bij de open haard en daar lekker op te warmen met de kinderen. Door gebruik te maken van de gedroogde schillen van een citroen of sinaasappel is het net als met een dennenappel mogelijk om bovendien een heerlijke geur te verspreiden in uw woning.