Koerier prijzen en offertes vergelijken

Een koerier kan u helpen bij het verzenden van een pakket of document. Uiteraard is een koerier uit uw eigen regio daarbij het meest interessant. U kunt hier meerdere offertes aanvragen om de kosten van de koerier laag te houden.

Er bestaan in Nederland talloze koeriers. Dit betekent dan ook dat u hier gemakkelijk gebruik van kunt maken wanneer u wat te vervoeren heeft. Zo zorgt het kopen van een nieuwe ijskast of een bed er bijvoorbeeld vaak voor dat u dit zelf niet naar huis kunt brengen. U kunt er dan voor kiezen om een koerier in te schakelen. Zij rekenen over het algemeen een vaste prijs voor een rit, of berekenen deze op basis van een vast bedrag per kilometer. Zo weet u direct waar u aan toe bent voor het vervoer. U kunt kiezen uit een groter koeriersbedrijf, of een zzp’er, die zelfstandig als koerier werkt.

Koerier inhuren

Het inhuren van een koerier is eigenlijk heel gemakkelijk. Op het internet zijn er talloze beschikbaar, waar u zelf een keuze uit kunt maken. U kunt het best contact opnemen met verschillende aanbieders, om vervolgens de koerier te kiezen waarbij u het beste gevoel heeft. Vervolgens kunt u met de koerier goede afspraken maken over de manier waarop de gewenste goederen vervoerd zullen worden. Zo kunt u samen spreken over het moment van vervoeren en natuurlijk de prijs. Door er daarnaast op te hameren dat de koerier goed met uw spullen omgaat komen deze in de gewenste staat aan op de plaats van bestemming. Zeker wanneer u voor een kleinere koerier kiest is het verstandig om ervoor te zorgen dat er in ieder geval mensen aanwezig zijn op de beide locaties, die kunnen helpen met het laden en lossen. Uiteraard kunt u met de koerier afspreken welk vervoersmiddel er gebruikt zal worden. Vaak is dit een bestelbus, maar u kunt verder ook kiezen voor een vrachtwagen of aan de andere kant juist een fiets.

Zelf koerier worden als zzp’er

Een koerier die voor zichzelf werkt is eigen baas. Dit betekent dat u als zzp’er niet voor een baas werkt en zelf kunt beslissen over een groot aantal zaken. Zo kunt u op ieder gewenst moment werken, mits u natuurlijk klanten heeft. Juist dit is een belangrijk onderdeel van het opstarten van uw eigen koeriersbedrijf. Om aan opdrachten te komen zal u moeten werken aan meer naamsbekendheid en een goede reputatie. Dit betekent daarnaast dat u in het begin te maken krijgt met een relatief klein aantal klanten. Zo is uw inkomen relatief onzeker en is het niet gezegd dat u er vanaf het begin veel mee zal verdienen. Later is de kans groot dat er meerdere klanten om uw diensten gaan vragen, waardoor u ‘nee’ dient te verkopen. Dit is een tweede probleem van het starten van uw eigen koeriersbedrijf, waardoor u goed na dient te denken over de koers van uw bedrijf. Wilt u zelfstandige zonder personeel blijven, of steeds groter worden?

Vergunning als koerier

De NIWO vergunning is de meest belangrijke vergunning voor iedereen die wil starten als koerier. Deze vergunning geeft toestemming om ook daadwerkelijk goederen te vervoeren op een professionele basis. Zo dient u over deze vergunning te beschikken om professioneel met een auto te werken waarin u meer dan 500kg op mag slaan. Daarnaast dient u te beschikken over het vakbekwaamheidsdiploma. Hiermee kunt u duidelijk maken dat u in staat bent goederen te vervoeren. Tenslotte dient u natuurlijk voldoende kredietwaardig te zijn, waardoor het verstandig is om relatief klein te beginnen met uw eigen bedrijf. Door er als koerier voor te zorgen dat u netjes werkt en altijd klantvriendelijk bent zal het aantal klanten gestaag verder groeien.

Werk vinden als koerier

Uw kennissen- en vriendenkring zijn van groot belang om nieuwe klanten te vinden. Uiteraard is het daarom dan ook verstandig om deze zoveel mogelijk uit te breiden. Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor advertentieruimte op een website als die van Marktplaats. Door verder netjes te werken en klussen aan te nemen die u goed aan kunt zorgt u voor een uitstekende kwaliteit, die klanten zullen waarderen.

Belastingen als koerier

U kunt er als koerier voor kiezen om de administratie uit te besteden aan een hierin gespecialiseerd bedrijf, om u op die manier op het werk zelf te kunnen concentreren. Uiteraard is dit niet de meest voordelige methode, waardoor de meeste starters er voor kiezen dit gewoon zelf te doen. In dat geval is het van belang om een administratie bij te houden van alle ritten die u maakt. Daarnaast dient u bij te houden welke betalingen er plaatsvinden op basis van welke facturen en kosten. Zo zorgt u voor een goede administratie, waarmee u aan de wensen en eisen van de Belastingdienst kunt voldoen. Daarnaast is het verstandig om te zorgen voor een VAR-verklaring (Verklaring Arbeidsrelatie). Hiermee kunt u officieel aangeven dat u als een zelfstandige werkt. Dit is namelijk een bewijs van het feit dat u niet bij een bepaalde partij in dienst bent. Het is niet verplicht om deze aan te vragen, maar door dit te doen kunt u eventuele problemen achteraf gemakkelijk voorkomen.

Heeft u een koerier nodig?

Het internet is een uitgebreide bron aan informatie, waardoor u hier ook een uitstekende koerier kunt vinden. Zo kunt u terecht voor een eenmalige opdracht, of een langere samenwerking opzetten. In dit laatste geval is het natuurlijk verstandig om ook daadwerkelijk in contact te treden met de koerier voordat u de opdracht plaatst, zodat u de eventuele klik snel zult ervaren.