Asbestsanering prijzen en offertes vergelijken

Een asbestsaneerder is opgeleid om te werken met speciale middelen, die zorgen voor bescherming tegen de asbest. Dit betekent dat de saneerder op een veilige manier kan werken en de omgeving zo min mogelijk hinder zal ondervinden van de asbest. Wanneer het gaat om een binnenruimte wordt er bij de sanering een containment gebouwd die door middel van folie op onderdruk wordt gezet. Dit zorgt ervoor dat de vezels niet kunnen ontsnappen. Kosten asbestsanering? Bekijk nu de kosten van asbestsanering op meeroffertes en vergelijk asbestsanering bedrijven.

Wanneer u een wat oudere woning heeft is de kans groot dat hier gebruik is gemaakt van asbest. Het is tegenwoordig belangrijk om dit op een goede manier te laten verwijderen. Waar er vroeger namelijk veel gebruik van werd gemaakt in bijvoorbeeld de vloerbedekking, is tegenwoordig veel beter bekend dat het heel gevaarlijk kan zijn en dat het daarom belangrijk is om hier vanaf te komen.
Wanneer u woning al wat ouder is en u een verbouwing uit wilt gaan voeren of een deel van de woning wilt slopen is de kans groot dat u asbest tegen zult komen. Dit kan er voor zorgen dat u op verschillende plaatsen kanker kunt ontwikkelen, waardoor het van groot belang is om dit op een goede manier te verwijderen. Het materiaal werkt uitstekend isolerend en was heel voordelig, waardoor men zonder kennis over de mogelijke gevaren al snel overging tot het gebruik hiervan. Sinds 1993 is het echter verboden om het materiaal te verkopen en sinds 2005 dient het in de gehele Europese Unie verwijderd te worden wanneer men er tegenaan loopt.

Soorten asbest

Er bestaan verschillende soorten asbest. Zo kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met asbestcementplaten. In dat geval heeft u over het algemeen te maken met hechtgebonden asbest. Aan de andere kant kun u ook niet-hechtgebonden asbest tegenkomen. In dat geval gaat het meestal om spuitasbest dat werd gebruikt om voor een goede isolering van de muren te zorgen. De kans op vezels hier hierbij erg groot, waardoor dit een hoop gevaar voor de gezondheid op kan leveren. De cementplaten hoeven aan de andere kant alleen maar verwijderd te worden wanneer er sprake is van een beschadiging hiervan, in de andere gevallen kunnen ze gewoon blijven zitten en levert dit eigenlijk geen gevaar op.

Asbestsanering

Asbestsanering kan hoge kosten met zich meebrengen. Wanneer u de eigenaar bent van een pand waarin dit dient te gebeuren bent u aansprakelijk voor de kosten hiervan. Het is echter mogelijk om hulp te ontvangen van de gemeente wanneer de kosten erg hoog zijn en u dit niet zomaar kunt betalen. Het is daarnaast ook mogelijk om een vorige bewoner voor een deel aansprakelijk te stellen. In dat geval dient u aan te kunnen tonen dat hij of zij op de hoogte was van de aanwezigheid van de asbest, maar u hier bewust niet van op de hoogte heeft gebracht toen u de woning kocht.

Asbest in vloerbedekking

Wanneer u te maken heeft met een vloerbedekking van vinyl, of zeil, is de kans groot dat dit asbest bevat als dit tussen 1963 en 1982 is aangelegd. In die jaren werd er namelijk veel gebruik gemaakt van asbest als onderlaag. U kunt dit zelf controleren door naar de kleur van de onderlaag te kijken. Wanneer deze lichtgrijs of lichtgroen is en een beetje lijkt op karton is de kans groot dat u te maken heeft met asbest. Pas wanneer de vloerbedekking versleten is kan dit gevaarlijk worden en is het van belang om dit te verwijderen. Daarbij mag u de vloerbedekking nooit aan de grond vastlijmen. In dat geval kan er namelijk asbest achterblijven wanneer u de vloerbedekking wilt gaan verwijderen en kan dit gevaarlijke situaties op gaan leveren.