Kozijnen prijzen en offertes vergelijken

Bij de zoektocht naar nieuwe kozijnen is het van belang om rekening te houden met een aantal factoren. Zo dient u allereerst uit keuze te maken uit metaal, hout, aluminium of kunststof. Daarnaast is het van belang om het budget te bepalen, aangezien er op dit gebied honderden tot duizenden euro’s verschil in kosten op kunnen treden. Kozijnen prijzen? Vraag nu kozijnen prijzen bij meerdere bedrijven aan. Vergelijk kozijnen prijzen op meeroffertes.

Wat kosten nieuwe kunststof kozijnen?

kozijnenWanneer u nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen zal dit over het algemeen al snel een hoop kosten met zich meebrengen. Over het algemeen kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor kunststof in plaats van hout, omdat dit om minder onderhoud vraagt. Houten kozijnen dienen bijvoorbeeld iedere paar jaar te worden geverfd, waardoor de kosten aardig op kunnen lopen wanneer men niet het risico wil lopen dat de kozijnen snel slechter zullen worden. Door voor kunststof te kiezen kan men voorkomen dat de kozijnen slechter worden en is het daarbij niet nodig om deze steeds te blijven verven. Waar dit voor veel mensen een hoop voordelen kan bieden is het voor anderen pure noodzaak, aangezien ze bijvoorbeeld te hoog wonen om gemakkelijk de kozijnen te kunnen schilderen.

Het laten verven van uw huis (kozijnen)

Wanneer u houten kozijnen heeft in uw woning is het verstandig om deze in ieder geval iedere vijf jaar te laten schilderen. Uiteraard kan dit een hoop kosten met zich meebrengen, waardoor het verstandig is om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende schilders. De kosten van een schilder kunnen daarbij gemakkelijk zo’n €35 tot €45 per uur bedragen, waardoor het schilderwerk al snel aardig in de papieren kan lopen. Het is om die reden dan ook verstandig om van tevoren een vast bedrag af te spreken met de schilder, waarvoor de totale woning van verf voorzien zal worden. In dat geval zal de schilder het risico met betrekking tot eventuele slechte kozijnen op zich nemen en bent u er in ieder geval zeker van dat u achteraf niet te maken krijgt met onverwachte kosten. De kosten van het schilderwerk voor een gemiddeld huis zullen daarbij ongeveer €2.000 bedragen. Het is dus verstandig om hier goed rekening mee te houden wanneer u een huis koopt met houten kozijnen. Het ziet er namelijk wel erg mooi uit, maar in 25 jaar loopt u zomaar tegen €10.000 aan extra kosten aan, terwijl de kunststof kozijnen aan de andere kant alleen maar schoongehouden hoeven te worden.

Hout combineren met kunststof

Om te voorkomen dat het kunststof eruit ziet als kunststof kunt u kiezen voor de betere kwaliteit binnen de kozijnen. Op die manier is de uitstraling helemaal niet minder dan bij het hout, waardoor uw woning er totaal niet minder goed uit zal zien. Hierbij is het bijvoorbeeld verstandig om de bovenste ramen te voorzien van kunststof kozijnen die eruit zien als het hout beneden. Zo hoeft u die kozijnen alleen maar schoon te houden en kunt u aan de andere kant natuurlijk gemakkelijk op de kosten besparen. Daarnaast is het mogelijk om alle kozijnen door kunststof te vervangen en daarbij de oorspronkelijke uitstraling zoveel mogelijk na te bootsen.

Malafide bedrijven

Er is binnen de wereld van de kozijnen een belangrijk keurmerk beschikbaar. Het gaat hierbij om het VKG-keurmerk, dat afkomstig is van de Vereniging Kunststof Gevelelementenindrustrie. Deze brancheorganisatie zorgt ervoor dat u ergens op terug kunt vallen wanneer u te maken krijgt met een aangesloten bedrijf dat de afspraken niet nakomt. Daarnaast zorgt er organisatie er natuurlijk voor dat de aangesloten bedrijven zoveel mogelijk kwaliteit leveren, waardoor u kunt profiteren van goede kunststof kozijnen. Het is hierbij nog altijd geen garantie, maar u kunt in ieder geval voor meer zekerheid zorgen. Daarbij is het altijd verstandig om geen grote aanbetalingen te doen, aangezien dit doorgaans niet nodig zal zijn.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn in de aanschaf een stuk minder voordelig dat de exemplaren van hout. Aan de andere kant is het echter een investering die u binnen een paar jaar gemakkelijk veel geld op kunt gaan leveren. Voor een gemiddeld kozijn betaalt u ongeveer €1.000, waar het bij een deur al snel om €2.000 tot €3.000 zal gaan. Zodra u hier bijvoorbeeld 25 jaar mee doet zullen de kosten van het onderhoud van het hout er echter voor zorgen dat u met kunststof alsnog zeer voordelig uit bent. In totaal betaalt u de eerste keer vaak zo’n €10.000, maar vanaf dat moment weet u in ieder geval dat het onderhoud gemakkelijk zal zijn.
Aluminium kozijnen, wat zijn de voordelen?

Allereerst is het aluminium natuurlijk erg stevig en biedt het een zeer moderne uitstraling. Dit is bijvoorbeeld interessant wanneer u een zakelijke uitstraling wilt bieden. Daarbij is het onderhoud relatief gemakkelijk, waardoor er ook in het geval van schade niet snel problemen op zullen treden. Het is dan ook niet vreemd dat voor veel bedrijven en mensen met een modern interieur gebruik maken van de aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen bieden daarbij een aantal voordelen ten opzichte van de kozijnen van hardhout of kunststof. Zo is het over het algemeen bijvoorbeeld een stuk goedkoper wanneer men deze kozijnen aan wilt schaffen en kunt u profiteren van de thermische kwaliteit. Zo kunt u er bijvoorbeeld vanuit gaan dat de kou netjes buiten zal blijven en de warmte juist binnen uw woning of pand blijft. Daarbij is de uitstraling heel modern, waardoor er ook binnen een klassieke woning een mooi charisma is te creëren op basis van de beschikbare kleuren en vormen.

Om de aluminium kozijnen op een goede manier te behandelen is het van belang dat ze niet in contact zullen komen met bijvoorbeeld koper, staal of lood. Wanneer dit wel het geval dreigt te zijn kan er gebruik gemaakt worden van een soort speciale folie, die voor de bescherming kan zorgen. Zo krijgen verwering en roest geen kans en zal het aluminium kozijn de kwaliteit gemakkelijk vast kunnen houden. Wanneer u gebruik wilt maken van aluminium kozijnen is het daarom van belang om de vakman te vragen hier goed rekening mee te houden. Hij zal uitstekend op de hoogte zijn van de mogelijkheden en kan er op die manier voor kiezen om een beter beschermde variant aan te schaffen. Het is door middel van speciale behandelingen namelijk mogelijk om het aluminium zo te behandelen dat dit op een uitstekende manier in staat zal zijn om de kwaliteit te behouden en niet voor problemen zal kunnen zorgen. Zo weet u in ieder geval zeker dat u er jarenlang plezier van zult hebben en niet in de problemen komt met betrekking tot de kwaliteit van de kozijnen.

Aluminium en hout

Het aluminium kan een hoop schade ondervinden van het hout en cement in uw woning. In deze materialen zitten namelijk vaak zuren die er voor kunnen zorgen dat het aluminium wordt aangetast. Om die reden is het dan ook verstandig om ervoor te zorgen dat u voor het aluminium kiest dat op een goede manier behandeld is. In dat geval is er namelijk sprake van een beschermlaagje en zult u optimaal kunnen genieten van de aluminium kozijnen en blijven deze ook op de lange termijn heel goed. Aluminium, mogelijkheden U kunt op een aantal verschillende manieren gebruik maken van aluminium. Zo is het mogelijk om voor kozijnen te zorgen voor uw ramen en deuren, maar bijvoorbeeld ook voor een schuifpui. Daarbij is het uiteraard erg gemakkelijk om het aluminium te onderhouden en komt u wat dat betreft niet snel in de problemen. Een beschermende coating kan er daarbij voor zorgen dat ook andere materialen niet voor beschadigingen kunnen zorgen, zodat u ook na een aantal jaren nog de beschikking heeft over mooie aluminium kozijnen.

Onderhoud aluminium kozijnen

U kunt de aluminium kozijnen met speciale middelen schoon houden. Zo kunt u ervoor zorgen dat de kwaliteit optimaal blijft en u hier jarenlang plezier van zult kunnen hebben, zonder dat het nodig is om groot onderhoud uit te laten voeren. Wanneer er schade is ontstaan als gevolg van een flinke inslag is het daarnaast mogelijk om het kozijn netjes te laten repareren.

Kozijnen van hardhout, waarom wel?
Wat betreft de kozijnen is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor hardhout. U hier hierbij bijvoorbeeld kiezen voor afromosia of merantie. Dit zijn twee soorten die nog altijd gebruikt worden voor de productie van kozijnen. Uiteraard is het hierbij verstandig om te kiezen voor hout met het FSC keurmerk, zodat u zeker weet dat er geen oerbossen gekapt worden voor de uitstraling van uw woning. Er zijn nog altijd veel mensen die kiezen voor kozijnen van hout. Dit heeft allereerst natuurlijk te maken met de mooie uitstraling van het hout. Zo is het mogelijk om op die manier de woning net even dat beetje extra te geven. Hierbij is het prettig dat de houten kozijnen heel goed te onderhouden zijn, zodat het niet langer nodig is om hier extreem hoge bedragen tegenaan te gooien. Natuurlijk zijn de houten kozijnen totaal niet gratis, maar het is aan de andere kant niet zo dat u dit niet zomaar zult kunnen betalen. Daarnaast is het prettig dat de houten kozijnen zorgen voor een uitstekende isolatie. Zo kunt u er bijvoorbeeld zeker van zijn dat het hout ervoor zorgt dat u er in de winter warm bij zit en in de zomer juist van een koele kamer kunt profiteren. De levensduur van de houten kozijnen hangt daarbij overigens sterk af van het hout dat u kiest. Zo kunt u gebruik maken van zachthout zoals vuren of grenen, maar zal de levensduur dan over het algemeen niet langer zijn dan 10 tot 15 jaar. Wanneer u aan de andere kant kiest voor het beste hardhout kunt u er op rekenen dat de houten kozijnen gemakkelijk 25 jaar mee zullen gaan.

Keurmerk hardhout kozijnen en hardhout

Het is altijd verstandig om hardhout met het FSC-keurmerk aan te schaffen. Op die manier weet u namelijk zeker dat het hout op een nette manier is gekapt. In het verleden werden er nog wel eens oerbossen gekapt voor de productie van houten kozijnen, waardoor het hardhout een wat slechte naam heeft gekregen. Door gebruik te maken van het FSC-keurmerk kunt u echter met een gerust hart houten kozijnen kiezen en profiteren van de uitstraling.

Voordelen van hardhout

Uiteraard heeft het hardhout een aantal verschillende voordelen te bieden. Zo is het hout bijvoorbeeld hartstikke echt en biedt het daarmee een zeer authentieke uitstraling. Daarbij is het hout verantwoordelijk voor een zeer warme uitstraling en komt het dus ten goede met betrekking tot het aanzicht van de woning. Natuurlijke uitstraling van hardhout is niet te overtreffen Bovendien is het uitstraling van het hardhout niet te overtreffen, maar is het wel mogelijk om het in alle kleuren te schilderen. Het onderhoud is daarbij heel eenvoudig, waardoor het ook mogelijk is om hierin te boren en toch de geweldige uitstraling te behouden.

Nadelen van hardhout

Aan de andere kant bestaan er natuurlijk ook wel wat nadelen van het hardhout. Zo is de naam tegenwoordig alweer een stuk beter, maar is deze nog altijd niet optimaal. Daarbij liggen de kosten wat hoger, aangezien het niet zomaar toegestaan is om hardhout te gaan kappen en op die manier kozijnen te produceren. De houten kozijnen van hardhout kosten daarmee wat meer, maar bieden wel een geweldige uitstraling en isolatie.

Hardhout soorten

Er bestaan een aantal soorten hardhout en het is dan voor veel mensen ook niet altijd duidelijk welk hout er nu precies gebruikt wordt voor de kozijnen. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van Merantie, Merbau, Azobe en Bankirai, waarbij de eerste twee het best geschikt zijn voor ramen en een schuifpui. Dit hout is doorgaans afkomstig van loofbomen. Ondanks dat er veel gebruik gemaakt wordt van loofbomen is niet al dit hout altijd hard. Zo is dit bijvoorbeeld wel het geval bij beukenhout en eikenhout, maar is het aan de andere kant ook mogelijk dat het hout halfhard of zacht is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om balsahout, waardoor het hout niet altijd goed bruikbaar is voor vloeren of meubels.

Hardhout kozijnen, duurzaamheid

Er bestaan verschillende klassen die de kwaliteit van het hardhout aangeven. Op die manier kunt u zelf bepalen welke kwaliteit u wenst voor bijvoorbeeld uw houten kozijnen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor klasse 1. Het gaat hierbij om hardhout van klasse 1. Dit hout gaat meer dan 25 jaar mee, waardoor u optimaal kunt profiteren van de houten kozijnen. Aan de andere kant is er ook het hout van klasse 5, waarbij u kunt rekenen op een levensduur van 5 jaar en er veel meer onderhoud nodig is. Wanneer u gebruik wilt maken van houten kozijnen is het altijd verstandig om te vragen naar de kwaliteit. De vakman kan u hier voldoende over vertellen, zodat u een goede keuze kunt maken en bijvoorbeeld zeker bent van de aanwezigheid van het FSC-keurmerk.

Kunststof kozijnen, voor- en nadelen op een rij

De kunststof kozijnen zijn tegenwoordig sterk in opkomst. Dit komt door het feit dat er een aantal voordelen zijn die heel goed duidelijk zijn gemaakt voor de verschillende fabrikanten. Het is echter niet zo dat kunststof kozijnen alleen maar voordelen bieden, waardoor het altijd belangrijk is om deze goed te vergelijken met bijvoorbeeld de houten variant. Zo kunt u de beste kozijnen kiezen en kunt u hier lang van profiteren. De kunststof kozijnen worden over het algemeen gezien als een uitstekende optie voor mensen die in een nieuwe woning gaan wonen. Met de kunststof kozijnen is het namelijk mogelijk om het hout te vermijden, of niet te kiezen voor aluminium. Uiteraard is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden, waardoor het verstandig is om meerdere offertes aan te vragen.

Kunststof kozijnen voordelen

Het onderhoud van de kunststof kozijnen is natuurlijk een van de grootste voordelen van deze kozijnen. Het is dan ook vooral het onderhoud waar de meeste mensen zich op richten. Dit betekent niet dat u niets hoeft te doen aan de kozijnen, maar het onderhoud is wel veel gemakkelijker dan bij het hout. Zo komt het onderhoud bij kunststof kozijnen vooral neer op het schoonmaken van de kozijnen. U kunt hiervoor speciale materialen aanschaffen, die het mogelijk maken om de kozijnen op een goede manier schoon te maken. Zo kunt u ervoor zorgen dat de kozijnen ook na een aantal jaren goed blijven. U kunt zo langere tijd van de kozijnen plezier houden, waarbij u het onderhoud gewoon zelf uit kunt voeren. Het is daarbij niet nodig om de kunststof kozijnen regelmatig te schilderen. Dit is anders dan bij de houten kozijnen, aangezien dit daarbij natuurlijk wel nodig is. Zo hoeft u er niet iedere drie tot vijf jaar voor te zorgen dat er een schilder langskomt of u zelf de kwast pakt. Het zelf schilderen van de kozijnen is over het algemeen namelijk wel mogelijk bij de lagere kozijnen, maar bij de exemplaren op de eerste of tweede verdieping is dit over het algemeen al een stuk lastiger waardoor u een schilder in dient te huren. Het schilderen van de kunststof kozijnen is daarbij niet nodig en aan de andere kant krijgt u ook niet te maken met houtrot, waardoor de kozijnen veel beter van kwaliteit blijven. Gezien de levensduur van de kunststof kozijnen is het daarnaast mogelijk om investeringen te doen die de kosten van uw energierekening sterk omlaag zullen brengen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld HR beglazing. Deze glazen zijn bij de aanschaf wat duurder, maar zullen u op termijn een hoop geld op gaan leveren wanneer de energierekening lager blijkt te zijn. Daarbij kunnen de kunststof kozijnen gewoon gerecycled worden en zijn deze dus heel milieuvriendelijk. Verder kennen ze een geluidsisolerende waarde en werken ze goed tegen inbraken.

Kunststof kozijn nadelen

Uiteraard zitten er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van kunststof kozijnen. Zo is het bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk om het kunststof te verven en is het dus van belang om zelf een goede kleur te kiezen. Wanneer u een bestaand huis gaat kopen kan dit betekenen dat u naar andere mogelijkheden op zoek moet om de uitstraling aan te passen. Het is daarbij niet mogelijk om gaten te boren in kunststof. Dit komt door het feit dat het materiaal op die manier aan kracht zal verliezen, waardoor de levensduur behoorlijk aangetast kan worden. Bij hout is dit niet het geval en kunt u dus wel gewoon gaten boren in de kozijnen. Daarnaast is de uitstraling van het kunststof over het algemeen een stuk minder. Zo ervaren veel mensen het kunststof als een kille manier om de kozijnen vorm te geven. Uiteraard is dit een kwestie van smaak, maar het is een heel bekend nadeel van kunststof kozijnen.

Hardhout kozijnen of kunststof?

Ondanks dat het hardhout natuurlijk een veel meer warme uitstraling kan bieden is het over het algemeen toch het kunststof waar veel mensen voor kiezen. Dit komt onder andere door de mogelijkheden van het kunststof om op de kosten te besparen en aan de andere kant weinig last te hebben van onderhoud. Ondanks de hoge aanschafkosten kan men er namelijk gemakkelijk een zeer groot aantal jaren mee vooruit. Daarnaast heeft het hardhout natuurlijk een slechte naam vanwege de oerbossen die er worden gekapt door bepaalde malafide bedrijven.

Kunststof kozijnen, draaikiep, nadelen

Over het algemeen is het mogelijk om bij de kunststof kozijnen te kiezen voor draaikiep ramen. Dit klinkt in eerste instantie wel heel aantrekkelijk, maar het zorgt er aan de andere kant voor dat de ramen naar binnen open zullen gaan. Dit betekent dat het niet mogelijk is om spullen neer te zetten voor het raam, zonder dat deze om zullen vallen wanneer het raam geopend wordt. Daarnaast zorgen de ramen voor relatief weinig frisse lucht, waardoor het lastig is om de temperatuur in een warme kamer omlaag te brengen, bijvoorbeeld tijdens een warme zomerdag.

Aluminium kozijnen

Naast het kunststof en het hout kunt u natuurlijk ook kiezen voor aluminium. Met name de moderne uitstraling is erg populair onder een grote groep mensen. Daarbij is het mogelijk om voor verschillende kleuren en vormen te kiezen, waarbij de aluminium kozijnen heel duurzaam en stabiel zijn. Kunststof kozijnen en oplichting Gezien de grote voordelen van het kunststof zijn er binnen deze markt ook een aantal oplichters actief. Het is daarom verstandig om goed uit te kijken wanneer er iemand aan de deur komt met kunststof kozijnen. Over het algemeen zijn dit namelijk mensen die als een soort tussenpersoon werken en op die manier kozijnen proberen te verkopen. Zij zijn doorgaans in staat om hier een heel mooi beeld van te schetsen. De voordelen die ze vertellen over de kunststof kozijnen zijn over het algemeen allemaal waar, maar de prijs waarvoor ze dit aan bieden is veel te hoog. Dit komt door het feit dat ze zelf ook aan de verkoop dienen te verdienen. Het is daarom dan ook verstandiger om zelf op zoek te gaan naar een betrouwbaar bedrijf dat kunststof kozijnen aanbiedt. Door meerdere offertes te vergelijken kan dit bovendien heel voordelig.

Kunststof kozijnen, welke zijn goed?

Om goede kunststof kozijnen te vinden kunt u het best goed opletten of de vakman beschikt over de nodige keurmerken. Daarbij is het verstandig om te vragen naar de stevigheid van de kozijnen en de isolerende waarde die hier vanuit gaat.

Kunststof kozijnen, onderhoud

Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat deze weinig onderhoud nodig hebben. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om deze regelmatig te schilderen en kunt u er aan de andere kant een groot aantal jaren van profiteren. Wel is het verstandig om de kozijnen regelmatig goed schoon te houden. Het is hierbij slim om uw vakman te vragen naar de middelen die u hiervoor het best kunt gebruiken. Zo kunt u jarenlang plezier hebben van uw kunststof kozijnen en blijven deze van een uitstekende kwaliteit.

Vlekken in kunststof kozijnen

Er bestaan speciale schoonmaakmiddelen voor kunststof kozijnen. Door hier gebruik van te maken kunt u de kozijnen netjes schoon houden en kunt u hier jarenlang plezier van hebben. Voor het normale onderhoud kunt u in principe uit de voeten met de reguliere middelen, maar er zijn speciale middelen beschikbaar die vervelende vlekken kunnen verwijderen.