Metselaar prijzen en offertes vergelijken

Een metselaar kan op allerlei verschillende plaatsen worden ingezet. Zo is het mogelijk om te werken binnen de nieuwbouw, maar kan er ook een klus met betrekking tot de renovatie van een gebouw, woonhuis of flat tot de werkzaamheden behoren. De metselaar maakt natuurlijk strakke muren, maar daarnaast ook mooie bogen of vlechtingen. Al het metselwerk dat zichtbaar blijft heet ‘schoonmetselwerk’ en dient daarom dan ook piekfijn te worden opgeleverd. Het ‘vuilmetselwerk’ wordt later nog bewerkt en dient daarom vooral technisch goed in elkaar te zitten.

metselaarMetselen is heel duidelijk een vak, waardoor er ook echte vakmannen bestaan die in staat zijn om dit heel netjes voor u te doen. Zij maken gebruik van stenen en specie, om op die manier allerlei verschillende creaties te maken. Zo zijn ze in staat een simpele muur voor u te metselen, maar kunnen ze dit ook in een bepaald patroon doen, om een mooie uitstraling van een tuinhuisje of uw woning te creëren. Een goede metselaar is uitstekend op de hoogte van de verschillende technieken en kan er op die manier ook voor zorgen dat er een combinatie met houtwerk of andere materialen wordt gevormd.

Zelf metselen, of dit uitbesteden

Het metselen op zich ziet er vaak niet al te moeilijk uit. Het is echter toch van belang om het vak niet te onderschatten. Zeker bij de bouw van de eigen woning is het van belang dat dit op een zeer goede manier gebeurt. Zo kunt u er voor zorgen dat vocht, vorst en andere weersomstandigheden geen vat zullen krijgen op uw woning of de muur zelf.

Aan de andere kant biedt het ook verschillende voordelen wanneer u de muur zelf metselt. Allereerst is het natuurlijk een methode om flink op de kosten van het werk te besparen. Zo zal u de kosten van de metselaar niet hoeven te betalen en heeft u alleen de rekening van de stenen en het overige materiaal. Daarnaast is het voor veel mensen een heel fijn gevoel wanneer ze kunnen zeggen dat ze de muur zelf hebben gemaakt, zonder dat ze daarbij de hulp hebben gehad van een professional die hiervoor natuurlijk een speciale opleiding heeft gevolgd.

Doel van het metselwerk

Metselwerk zorgt voor een sterke muur, die vooral een hoop stabiliteit weet te bieden aan bijvoorbeeld een woning of een tuinhuisje. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde patronen in te laten metselen, zodat er een mooi geheel ontstaat wat betreft de uitstraling. De stenen hebben dezelfde lengte als twee maal de breedte plus een voeg, waardoor het ook mogelijk is om sterke hoeken te maken met het metselwerk. Zeker bij het schoonmetselwerk is het van belang om niet alleen naar de kwaliteit, maar ook naar de uitstraling te kijken. Op die manier is een metselaar namelijk in staat om samen met de architectuur van het gebouw de uiteindelijke uitstraling te bepalen. Hierbij spelen ook de voegen een niet te onderschatten rol.