Steigerbouw prijzen en offertes vergelijken

Een werkplek op hoogte kan niet zomaar door iedereen worden aangeleverd. Het werken op een steiger dient op een veilige manier te gebeuren. Om die reden is de tijdelijke werkplek alleen te plaatsen aan de hand van eisen door de gebruiker, werkgever en wetgever. Natuurlijk dient allereerst de kwaliteit van de steiger uitstekend in orde te zijn, maar dient deze bovendien ook aan de Arbowet te voldoen.

steigerbouwHet verbouwen van een woning of het bouwen van een nieuw huis vraagt in de meeste gevallen om het bouwen van een steiger. Op die manier is het namelijk mogelijk om ook de hoger gelegen delen te bouwen, of bijvoorbeeld te schilderen. Het is natuurlijk mogelijk om zelf een steiger aan te schaffen, maar in veel gevallen zult u beter af zijn met het inhuren van een steigerbouwer. Hij of zij is bijvoorbeeld uitstekend op de hoogte van de regels en voorschriften met betrekking tot het opbouwen van een goede steiger. Wanneer u een renovatie uit wil laten voeren, of de kozijnen op een verdieping dienen te worden geschilderd ontkomt u er over het algemeen niet aan om een steiger te laten gebruiken. Dit betekent dat het nodig is om een steiger te laten bouwen, of deze zelf te plaatsen. Aangezien u over het algemeen niet direct op de hoogte zult zijn van de verschillende regels en voorschriften is het verstandig om dit door een professionele partij te laten doen die hier veel ervaring mee heeft.

Wanneer u een kleine klus heeft kunt u dit nog wel laten doen met een trap of kraan, maar wanneer het gaat om werkzaamheden die wat meer tijd in beslag zullen nemen is een steiger het meest praktisch en uiteindelijk voordelig.

Samenstelling van een steiger

Een steiger wordt opgebouwd aan de hand van verschillende planken en steigerpijpen van ijzer. Uiteraard wordt de stellage op een bekende manier opgebouwd, zodat deze zoveel mogelijk stevigheid zal bieden. Aan de andere kant zijn er ook steigers die worden gebouwd met aluminium, aangezien dit materiaal een stuk lichter is.

Strenge eisen aan steigerbouwers

Het bouwen van een steiger dient natuurlijk op een goede manier te gebeuren. Op die manier valt er namelijk voor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. In de Amercentrale in Geertruidenberg is er een keer een steiger ingestort en is daarbij een dode gevallen, waardoor de regels nog strenger nageleefd dienen te worden. Ook komt het regelmatig voor dat mensen van de steiger vallen, waardoor ze lelijk gewond kunnen raken. Door middel van een speciale opleiding wordt ervoor gezorgd dat de steigers op een goede manier worden opgebouwd en dat men hier op een veilige manier kan werken aan de verbouwing of renovatie van de woning.

Bouwsteiger huren of kopen

Er bestaan verschillende soorten steigers, waardoor het slim is om goed te kijken naar de wensen en het gebouw waaraan men wilt gaan werken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een rolsteiger, maar kan dit alleen wanneer de muur vlak is en de steiger gemakkelijk te verplaatsen is. Aan de andere kant is het mogelijk om te kiezen voor een dubbele steiger en zo een zeer groot deel van het gebouw tegelijkertijd te kunnen verbouwen of renoveren. Het gaat hierbij om de systeemsteiger, die natuurlijk ook als een enkele variant kan worden opgezet. Deze variant is heel stabiel en biedt op die manier een grote mate van veiligheid.

Steigerbouwer huren

Wanneer u de steiger maar tijdelijk nodig heeft is het verstandig om een steigerbouwer in te huren en op die manier de steiger te laten bouwen. Zo weet u zeker dat dit op de juiste manier gebeurt, al zal de aannemer over het algemeen zelf voor een steiger zorgen wanneer u het schilderwerk wilt laten opknappen of een verbouwing uit wilt laten voeren.

Steigerbouwer huren in verschillende plaatsen

Uiteraard kunt u een steigerbouwer inhuren bij u in de buurt. Zo hoeft deze niet lang te reizen en kan deze u heel voordelig van dienst zijn. U kunt een steigerbouwer huren in: Flevoland, Noord-Brabant, Zeeland, Overijssel, Limburg, Friesland, Zeeland, Gelderland, Utrecht en Groningen. Uiteraard zijn er ook in de steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg, Brussel, Groningen, Arnhem, Leeuwarden, Enschede, Haarlem, Eindhoven, Almere, Zwolle, Arnhem, Lelystad, Maastricht, Breda, Lisse, Leiden, Gent en Sittard steigerbouwers te huren.