Stratenmaker prijzen en offertes vergelijken

Wilt u uw terras, oprijlaan, parkeerterrein achtertuin of voortuin van bestrating voorzien? Kies dan voor een echte vakman die er voor kan zorgen dat dit niet alleen snel maar ook heel voordelig mogelijk is. Hierbij zorgt de hovenier of stratenmaker voor een uitstekend kwaliteit, waardoor het regenwater bijvoorbeeld netjes weg zal lopen. Daarnaast kan een stratenmaker er voor zorgen dat onkruid geen kans krijgt. Stratenmaker prijzen? Bekijk en vergelijk stratenmaker prijzen op meeroffertes.nl

stratenmakerHet bestraten van een tuin brengt een aantal voordelen met zich mee. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om dit te doen in hun tuin, in plaats van te kiezen voor planten of bijvoorbeeld gras. Zo vraagt de bestrating over het algemeen om een stuk minder onderhoud. Daarnaast kan het voor een mooie afwisseling in de tuin zorgen. Zo is het mogelijk om een pad te maken door de rest van de tuin, of bijvoorbeeld een terras te (laten) maken. Om de bestrating aan te laten leggen kunt u gebruik maken van een stratenmaker, of kunt u zelf aan de slag gaan. Een stratenmaker is over het algemeen in staat om een stuk sneller te werken, waardoor de kosten uiteindelijk wel mee zullen vallen. Wat betreft het onderhoud is het van belang om er goed over na te denken dat ook algen en mossen binnen de bestrating om onderhoud vragen.

Bestrating van de tuin of oprit

De ondergrond van een tuin met bestrating of bijvoorbeeld een oprit dient goed te zijn. Dit betekent dat u over het algemeen zal moeten zorgen voor een goed bed, waarin de bestrating kan worden gelegd. Het is bijvoorbeeld van belang om ervoor te zorgen dat er in ieder geval sprake is van 10cm grind of puin en 20cm aan vulzand. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat de oprit of de bestrating niet zal gaan verzakken. Aangezien de grond over het algemeen niet uit deze samenstelling bestaat zal u het in de meeste gevallen moeten laten afgraven, om de hoogte van het geheel niet te ver op te laten lopen.

Soorten steen voor de bestrating in de tuin

U kunt er bij het aanleggen van bestrating voor kiezen om gebruik te maken van een aantal verschillende soorten materialen. Alle verschillende soorten stenen hebben zo hun voor- en nadelen, waardoor het van belang is om verder te kijken dan alleen de uitstraling van het materiaal. Het grote voordeel van bakstenen is bijvoorbeeld dat het heel eenvoudig is om de stenen open te breken wanneer dat nodig mocht zijn. U heeft het dan ook zo weer dicht, zonder dat er veel van de tijdelijke opening te zien zal zijn. Aan de andere kant zijn er natuurlijk mooie tegels, zoals siertegels of meer reguliere varianten. Daarnaast kunt u gebruik maken van beton, kiezelstenen of hout en zo een gevarieerde bestrating aanbrengen.

De kosten van de bestrating

De kosten van de bestrating hangen in een grote mate af van het feit of u dit zelf gaat doen of hiervoor gebruik maakt van een stratenmaker. Het is natuurlijk altijd verstandig om er in ieder geval voor te zorgen dat u voldoende advies inwint. Zo kunt u er in ieder geval voor zorgen dat u goed weet hoe de klus eruit ziet. Wanneer u gebruik maakt van een stratenmaker weet u in ieder geval zeker dat het op een goede en snelle manier gebeurt. Zo is de overlast van de werkzaamheden minimaal en kunt u zich bezig houden met andere zaken, waar u wellicht een stuk beter in bent. Mocht u het toch zelf willen gaan doen, dan is het in ieder geval van belang om ervoor te zorgen dat de bestrating een klein beetje afloopt, zodat het regenwater netjes weg zal lopen.