Vloeren prijzen en offertes vergelijken

Een vloer heeft niet altijd evenveel onderhoud nodig. Zo dienen de houten vloeren bijvoorbeeld vaak bijgehouden te worden. Een vloer op basis van olie spant daarbij de kroon, aangezien het bij een gelakte vloer iets minder van belang is. Desalniettemin hebben houten vloeren meer onderhoud nodig dan die van welk ander materiaal dan ook. Vloeren prijzen? Vraag nu uw offertes aan en vergelijk de vloeren prijzen van meerdere vloeren bedrijven.

vloerEen vloer is voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitstraling van uw kamer als geheel. Het is daarom van belang om een goede vloer te laten leggen, waarmee u ook op de lange termijn tevreden zult zijn. Daarnaast kunt u aan de hand van een vloer de basis leggen voor een goede uitstraling van de rest van de woning. Daarbij is de vloer een van de zaken waar kopers sterk op letten wanneer ze een woning gaan bekijken. Dit zegt namelijk veel over de rest van de staat van het onderhoud in de woning, waardoor de koper direct een goede indruk heeft wanneer u voor een mooie en kwalitatief uitstekende vloer heeft gekozen. Daarbij geldt dat een houten vloer natuurlijk altijd nog heel meest populair is, maar aan de andere kant ook een hoop geld kost.

Een laaggeprijsde en gemakkelijke vloer is aan de andere kant vaak van laminaat. Uiteraard is er ook een tijd geweest waarin plavuizen erg populair waren, maar dat is inmiddels wel weer een beetje geweest.

Welke vloer is de beste keuze

Om een goede vloer te kiezen kunt u voor een aantal verschillende soorten gaan. Hierbij is het van belang om rekening te houden met aspecten als de prijs, de kwaliteit en de uitstraling. Zo is een vloer van vinyl of zeil bijvoorbeeld heel voordelig en gemakkelijk in het onderhoud, maar valt de uitstraling tegen en is de kans op beschadigingen groot. Een houten vloer geeft daarentegen een meer dan uitstekende uitstraling, maar is aan de andere kant natuurlijk weer een stuk duurder. Vloeren van keramische tegels kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat deze vaak koud aan zal voelen, terwijl de uitstraling wel erg mooi kan zijn.

Wat kost een nieuwe houten vloer?

Een houten vloer is over het algemeen vrij duur, maar niet iedereen weet wat de prijs nu ook daadwerkelijk is. Een houten vloer is uiteraard het meest voordelig wanneer u deze zelf legt, maar dan dient u hierbij wel goed op de hoogte te zijn van de verschillende technieken. Over het algemeen kunt u op basis van het soort hout rekenen op ongeveer €45 tot €85 per vierkante meter. Hierbij dient u de kosten van het leggen nog op te tellen wanneer u dit laat doen. Wat kosten een laminaatvloer? Een laminaatvloer is een stuk goedkoper, zonder dat de uitstraling direct een stuk minder zal zijn. De vloeren zien er namelijk een stuk beter uit dan wanneer u gebruik maakt van vinyl of zeil. Uiteraard liggen de kosten lager dan bij het hout en kunt u rekenen op zo’n €25 tot €45 per vierkante meter.

Wat kost een kurkvloer

Wanneer u op zoek bent naar een zeer zachte vloer is het verstandig om een kurkvloer aan te schaffen. De kosten hiervan liggen zo tussen de €30 en €75 per vierkante meter. Daarbij komt dat de vloer zeer goed bestand is tegen een hoop geluid, aangezien er een zeer dempende werking vanuit gaat.

Wat kost een linoleumvloer?

Een linoleumvloer is erg gemakkelijk in het onderhoud en slijtvast. U kunt dus gemakkelijk een lange tijd genieten van deze vloer, zonder dat u te maken krijgt met allerlei verschillende kosten waar u niet op zit te wachten. Per vierkante meter kunt u rekenen op zo’n €35 tot €60.